23 Nisan Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe
Hacıuşağı Mah. Jandarma Sok. No 35

VİZYON

Türk Milli Eğitiminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda zihinsel işlevler bakımından farklılık gösteren, temel öz bakım becerilerinde sınırlılıkları olan özel eğitime muhtaç, destek eğitimine ihtiyaç duyan bireylere gerekli kaliteli eğitim - öğretim hizmetini sunan bir kurum olmak.

MİSYON

Tam donanımlı bir özel eğitim merkezi olarak tüm öğrencilerimizi bağımsız yaşayabilen, mutlu, kendileri ile barışık ve toplumla kaynaşmış, engellenmemiş birey haline gelmelerini sağlamak üzere sabır ve sadakatle hizmet vermek amacındayız.

Öğretim Şekli :

08:20 - -14:10

KLİMA

Okulumuz Kozan ilçe merkezinde olup, İlimiz Adana´ya 67 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

İlçe Merkezi Adana Ovasının yukarı ova denilen kısmında düz arazi ile dağlık kesimin birleştiği kısmın yarı engebeli bir alan üzerine kurulmuş olup,il merkezine uzaklığı 68 km.dir.İlçe,Kuzeyde Kayseri, Yahyalı, Feke, Saimbeyli; Doğuda Osmaniye,Kadirli;Güneyde Ceyhan, İmamoğlu; Batıda Aladağ ilçeleri ile çevrili olup,yüz ölçümü 1690 Km2 dir.İlçemiz 129.242 nüfus sayısı ile Adana’nın metropol dışında bulunan en büyük ikinci çevre ilçesidir.